Papa Francisc a aterizat la Bucureşti, la ora stabilită, 11:30. Este vorba despre a 30-a călătorie apostolică a Suveranului Pontif, a cincea internaţională din 2019. Suveranul pontif a plecat vineri dimineaţă de la aeroportul Roma-Fiumicino spre România.
Vizita în România are loc la 20 de ani de la călătoria istorică a Papei Ioan Paul al II-lea la Bucureşti, primul papă într-o ţară majoritar ortodoxă. Sunt prevăzute opt intervenţii (trei discursuri, trei omelii şi două saluturi). Până pe 2 iunie, Francisc nu se va afla doar în capitală, ci va merge în diferite zone, din Moldova până în Transilvania, la graniţa cu Ungaria.
Programul călătoriei cuprinde, printre altele, vizita la Sanctuarul Marian din Şumuleu Ciuc (în România cultul marian este deosebit de prezent, astfel încât naţiunea este supra-numită „Grădina Maicii Domnului”), beatificarea a şapte episcopi martiri sub regimul comunist şi întâlnirea cu comunitatea de romi din Blaj, în cartierul Barbu Lăutaru, cel mai vechi din oraş. Aproximativ 87% din populaţia din România este ortodoxă, catolicii reprezintă 7%. RADOR (31 mai 2019)

/oavram/fcostea