Papa Francisc a ajuns la Iaşi unde îl aşteaptă peste 60.000 de oameni care nu s-au speriat de ploaia cu grindină care a căzut ceva mai devreme. Trimisul RRA Mihaela Buculei este acum în direct. Bună ziua Mihaela! Ce se întâmplă acum la Iaşi?
Reporter: Bună ziua! Aşa cum spuneai şi tu, după ce în cursul dimineţii, dar şi cu puţin timp în urmă a plouat torenţial, acum a ieşit soarele, semn că venirea Sfantului Părinte este o binecuvântare pentru toţi cei care au aşteptat cu nerăbdare acest evenimnet. Trebuie să vă spun că oamenii au venit aici începând cu ora 11:00 şi aşteaptă cu nerăbdare sosirea Sanctităţii Sale. Papa Francisc a ajuns în urmă cu aproape un sfert de oră la Catedrala catolică din Iaşi unde a fost întâmpinat cu multă căldură de cei prezenţi. Aş dar, vizita Sanctităţii Sale Papa Francisc la Iaşi a început cu o întâlnire la Catedrala Catolică Sfânta Fecioară Maria Regină unde a fost aşteptat de aproximativ 800 de bolnavi, de persoane în vârstă, după care Sfântul Părinte se va deplasa cu papamobilul în faţa Palatului Culturii pentru a participa la întâlnirea mariană cu tinerii şi familiile. Am stat de vorbă şi cu câţiva pelerini prezenţi aici pe esplanada Palatului Culturii din Iaşi, pe care vă invit să-i ascultaţi:
Reporter: Ce înseamnă pentru voi întâlnirea cu Sfântul Părinte?
-: Am ocazia să-l cunosc pe Părintele Papa Francisc.
-: Ori ortodox, ori catolic, ori protestant, trebuie să fii alături aici când sunt evenimentele acestea măreţe. Eu sunt preot ortodox. Misiunea fiecăruia ar trebui să fie aşa. Să-l iubească pe Dumnezeu şi mă bucur de Sfăntul Părinte că a aduce pace şi împreună lucrare pe Pământul acesta, că nu luăm cu noi nimic.
-: Întâlnirea cu Sfântul Părinte este un moment de mare bucurie şi de mare sărbătoare pentru noi, pentru întreaga biserică, dar şi pentru întreaga Românie. Este motiv de speranţe şi în acelaşi timp de încredere. Sfântul Părinte este alături de noi noi ne bucurăm şi prin rugăciune suntem alături de el. Să mergem împreună!
Reporter: Aşadar, aşteptarea este făra precedent. Oameni îl aştepată pe Sfântul Părinte aici în faţă Palatului Culturii, iar un moment special al acestui eveniment îl constituie mărturiile unui tânăr ieşean şi al unei familii formate din bunici, părinţi, copii şi nepoţi care trăiesc în ţară, dar şi în alte ţări./lazard/ilapadat

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (1 iunie)