Premierul Viorica Dăncilă, discuţii cu liderii Comisiei Europene, la Bruxelles

Premierul Viorica Dăncilă este la Bruxelles, unde urmează să discute peste câteva ore cu preşedintele şi prim-vicepreşedintele Comisiei Europene. Ea are programată o întâlnire şi cu preşedintele Partidului Socialiştilor Europeni, cu scopul a relua relaţiile PSD cu această familie politică.
Corespondenţă de la Bruxelles – Reporter: Amalia Bojescu – În mai puţin de o lună, România îşi încheie preşedinţia rotativă la Consiliul Uniunii Europene, iar în acest context, premierul Viorica Dăncilă va discuta cu liderii Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker şi Frans Timmermans, pe marginea rezultatelor obţinute până acum, dar şi despre obiectivele pentru perioada rămasă.
Viorica Dăncilă: Voi transmite încă o dată ataşamentul României faţă de valorile europene şi, de asemenea, voi discuta ca în contextul alegerilor europarlamentare să vedem ceea ce avem de făcut pentru o prezenţă cât mai bună, pentru funcţiile despre care au început deja discuţii atât în Parlamentu European, dar şi pentru portofoliul de comisar european.
Reporter: De asemenea, premierul român Viorica Dăncilă, în calitatea sa de preşedinte interimar al PSD, va avea o întâlnire şi cu preşedintele Partidului Socialiştilor Europeni, Sergei Stanishev, pentru a relua relaţiile cu această familie politică la nivel european. Socialiştii europeni au anunţat public în urmă cu aproape două luni că au îngheţat relaţiile cu PSD din cauza atacurilor constante la statul de drept şi independenţa justiţiei. Premierul Viorica Dăncilă spunea că semnalele primite de la Bruxelles pe tema justiţiei au fost de multe ori bazate pe dezinformări./ilixandru/atataru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 4 iunie