Papa Francisc a prezentat concluziile sale asupra vizitei în România, în timpul audienţei generale pe care a ţinut-o în faţa a mii de pelerini în Piaţa San Pietro din Vatican.
Corespondenţă de la Roma – Reporter: Elena Postelnicu – Mulțumind autorităților de la București pentru invitație și organizare a călătoriei sale în cele trei regiuni din România, Papa Francisc a amintit de pelerinajul său în mijlocul poporului, subliniind întâlnirea caldă avută cu Patriarhul Daniel și Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în care, citez: am reînnoit angajamentul meu, al Bisericii Catolice, de a mergem împreună spre unitate deplină.
Papa Francisc: Această importantă dimensiune ecumenică a călătoriei mele a culminat cu solemna rugăciune „Tatăl nostru” în interiorul noii și impunătoarei catedrale ortodoxe din București. Acesta a fost un moment de puternică valoare simbolică deoarece „Tatăl nostru” este rugăciunea creștină, prin excelență, patrimoniu comun al tuturor celor botezați. Am demonstrat că unitatea nu îndepărtează diversitatea legitimă.
Reporter: Suveranul Pontif a amintit și de cele trei festivități ale Sfintei Liturghii care au reunit diferitele comunități catolice și care s-au încheiat cu beatificarea a şapte episcopi greco-catolici, mărturisind că s-a bucurat de întâlnirea cu tinerii și familiile din Iași, un oraș antic și importanța centru cultural./ilixandru/fcostea

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (5 iunie)