La doar 31 de ani, cântăreața, creatoare de modă și prima femeie de culoare care conduce o casă de modă de lux, deține o avere mai mare decât aceea a mai vârstnicelor Madonna, Celine Dion sau Beyoncé. Astfel, recent, Rihanna a câștigat titlul de cel mai bogat cântăreț din lume, cu o avere estimată la 600 milioane dolari, a indicat, marți, revista „Forbes”. Pe numele său complet Robyn Rihanna Fenty, cântăreaţa a strâns mai mulţi bani decât Madonna (570 de milioane), Celine Dion (450 de milioane) și Beyoncé (400 de milioane), al cărei soț, Jay-Z, tocmai a devenit primul rapper miliardar. Cea mai mare parte a averii Rihannei provine din turnee şi vânzari de discuri, a dezvăluit „Forbes”. Ea este, de asemenea, coproprietarul liniei de lenjerie Savage X Fenty.
De la debutul ei fulminant pe scena muzicală internațională, în 2003, cântăreața originară din insula Barbados și-a transformat succesul în aur antreprenorial prin lansarea mărcii de machiaj Fenty Beauty – împreună cu gigantul de lux francez LVMH -, în septembrie 2017, pe internet și pe canalul Sephora. Fenty Beauty, în cele cincisprezece luni de existență, a generat venituri în valoare de 570 de milioane de dolari în 2018. Rihanna a încheiat, de asemenea, un parteneriat cu LVMH pentru a crea un brand de lux cu sediul la Paris, pentru îmbrăcăminte, încălțăminte și accesorii. Magazinul online este deschis din 29 mai.
„Vreau doar să văd lucrurile din perspectiva mea. Sunt o tânără femeie tânără de culoare care iubește și îmbrățișează ideile și energiile tinerilor și vrea să le transforme în ceva luxos pentru o casă de lux”, a declarat ea recent pentru AFP.
Pe lângă această nouă aventură în modă, cântăreața a lăsat să se înţeleagă că va lansa un nou album reggae în acest an. „N-am crezut niciodată ca voi face atât de mulţi bani, dar o cifră nu mă va opri să muncesc”, a declarat ea revistei „The Magazine” din New York Times, luna trecută. „Banii continuă să vină, dar eu fac ce îmi place, ce mă pasionează”. /rcostea/ddaniela

(www.lefigaro.fr – 5 iunie)