Discuţii în PSD pe tema unei ample remanieri guvernamentale

Realizator: Alice Iacobescu – În PSD se vorbește despre schimbări importante în guvern, dincolo de cele trei posturi vacante de ceva timp care așteaptă numirile de la Cotroceni. Sunt social-democraţi care avansează ideea debarcării din guvern a unora dintre cei mai contestați miniștri – Petre Daea, de exemplu, de la agricultură, Ecaterina Andronescu, de la educație, dar nu numai.
Cine să plece și mai ales de ce? Care ar fi explicațiile venite din PSD? Căci până acum acești miniștrii erau susținuți la nivel de declarații publice.
Reporter: Andreea Popa (în direct) – În aproximativ o oră va începe o ședință a coaliției în care aceste lucruri ar trebui tranșate. Deja în biroul noului președinte al Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, au început să se adune liderii PSD. L-am văzut pe liderul senatorilor PSD, Șerban Nicolae, iar în urmă cu puțin timp a ajuns aici și ministrul muncii. În jurul orei 15:00 ar trebui să ajungă și președintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, dar și premierul Viorica Dăncilă.
În această ședință de coaliție vor fi abordate mai multe teme, iar una dintre ele este această remaniere extinsă a guvernului. Este idee despre care premierul Viorica Dăncilă mai vorbit. Spunea chiar săptămâna trecută, după ședința Comitetului Executiv, că va face o analiză pe fiecare minister în parte. Între timp însă, a cerut și a și primit rapoarte din partea Ministerului de Interne și din partea Ministerului de Externe pe modul în care au fost organizate alegerile din data de 26 mai. Au fost în multe nemulțumiri legate de această dată, astfel că vizați sunt și ministrul de externe, Teodor Meleșcanu, dar și ministrul de interne, Carmen Dan.
Totodată, cei din PSD trebuie să aleagă un alt nume pentru funcția de vicepremier. Săptămâna trecută, în momentul în care premierul Viorica Dăncilă a trimis cele trei propuneri pentru ministerele Justiție, Fonduri Europene și Românii de Pretutindeni, l-a nominalizat și pe Titus Corlățean ca vicepremier. A fost singurul nume pentru care premierul Viorica Dăncilă și primit un răspuns din partea președintelui Klaus Iohannis – un răspuns nefavorabil, ce-i drept. Şeful statului spunea că Titus Corlățean va fi ministru la „nimic”./cvanatoru

 

DIGI 24 TV (6 iunie)