Dragu mi-i s-aud cântând – concert folcloric aniversar la Sala Radio

După 9 luni de stagiune în care a dăruit publicului bucureştean concerte folclorice extraordinare, Orchestra de Muzică Populară Radio îşi invită spectatorii la ultimul eveniment din această stagiune! Duminică, 9 iunie, ora 17:00, Sala Radio va fi gazda concertului de muzică populară Dragu mi-i s-aud cântând, care marchează 60 de ani de viaţă şi 40 de ani de carieră pentru cunoscuta interpretă Nineta Popa Ionescu.

Inspirată în cariera sa de inegalabila Lucreţia Ciobanu, Nineta Popa Ionescu şi-a început drumul muzical după terminarea liceului în Sibiu, devenind, pe lângă un promotor al folclorului din regiunea natală şi un interpret îndrăgostit de muzica şi portul popular din zona Mărginimii Sibiului.

Debutul său este legat de reînfiinţarea ansamblurilor profesioniste Cindrelul şi Junii Sibiului, cu acest prilej înregistrând primul său album, alături de Mircea Marcos, Dumitru Giurcă şi Maria Lia Bologa. Aşa începea o lungă carieră, de culegere, prelucrare şi conservare a tezaurului folcloric din zona natală a Loviştei, dar şi din zona Sibiului.

Printre apariţiile discografice importante semnate de Nineta Popa Ionescu, amintim albumele: Bună ziua, maică bună (1989), trei ani mai târziu Sunt fată din Boişoara şi un album de colinde în 1995 (alături de Mariana Anghel), Dragu mi-i s-aud cântând, De la stâna din Bătrâna, Trec zilele omului, Badea cu căciula sură şi ultimul album, Doamne, pentru câte am (2010). Cariera sa înseamnă colaborări cu Orchestra Vâlceanca din Râmnicu-Vâlcea, Teatrul Al. Davila din Piteşti, Orchestra Doina Argeşului ş.a. A fost apreciată constant în numeroase emisiuni de televiziune dedicate folclorului de calitate, alături de alţi valoroşi interpreţi de muzică populară.

Sub bagheta dirijorilor Adrian Grigoraş şi Gabriel Popescu veţi călători pe plaiurile româneşti, alături de invitaţii speciali: Floarea Calotă, Niculina Stoican, Mariana Anghel, Cornelia şi Lupu Rednic, Carmen Popovici Dumbravă, Adrian Neamţu, Ovidiu Homorodean, Izabela Tomiţa, Stana Stepanescu, Andreea Haisan şi Gabriel Dumitru.

Evenimentul se va derula cu participarea ansamblului folcloric profesionist Cindrelul – Junii Sibiului, dirijor: Gabriel Popescu, manager: Silvia Macrea). Concertul este prezentat de Miruna Ionescu.

Un concert Radio România. Coproducător Televiziunea Favorit.

Biletele la concertele Orchestrelor şi Corurilor Radio se pot achiziţiona online prin reţeaua www.bilete.ro, în oficiile Poştei Române, în magazinele Inmedio semnalizate bilete.ro şi la Casa de bilete a Sălii Radio.

Alte informaţii legate de Orchestrele şi Corurile Radio, pe www.orchestreradio.ro.

RADOR (6 iunie 2019)