Reuniunea conducerii PSD

La Bucureşti, conducerea PSD s-a reunit astăzi pentru a discuta și a lua decizii în legătură cu organizarea unui congres pentru alegerea noii conduceri, dar și în privința unei remanieri guvernamentale. Petruța Obrejan urmărește ședința și relatează.

Reporter: Social-democrații au păreri împărţite privind data organizării congresului. Unii ar dori un congres în lunile iulie-august, în timp ce alţii sunt de părere că acesta poate fi organizat până la finalul anului, întrucât există alte probleme mult mai importante în acest moment, și anume moțiunea de cenzură pe care opoziția o va iniția săptămâna viitoare. De altfel, aceasta este și părerea președintelui Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu: Nu sunt probleme matematice, dar trebuie să ne organizăm, e normal. Până în momentul acesta nu sunt probleme. Din punct de vedere matematic, este exclus ca această moţiune să treacă.

Reporter: Şi vicepreședintele PSD Gabriela Firea consideră necesară organizarea congresului pentru modificarea statutului și pentru alegerea unei noi conduceri. Ea a lansat totodată un apel la unitatea partidului pentru rezolvarea problemelor din acest moment.

Gabriela Firea: Este prioritar pentru noi în primul rând să redresăm echipa politică, să venim cu un mesaj clar și un mesaj ferm pentru toți românii, că am înțeles greșelile pe care le-am făcut și nicidecum să începem să ne concurăm pentru alegeri, adică să alergăm după scaun, aș putea să spun.

Reporter: Şi remanierea Guvernului este un subiect important al discuțiilor în contextul în care astăzi expiră interimatul la mai multe ministere. Premierul Viorica Dăncilă spune anterior reuniunii că nu a primit niciun răspuns pe acest subiect de la președintele Iohannis./gpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 7 iunie