Un pahar de vin consumat zilnic reduce riscul de depresie

Persoanele care consumă zilnic un pahar de vin sau o halbă de bere au un risc mai scăzut de depresie comparativ cu cei care nu beau deloc, susţin oamenii de ştiinţă suedezi. Abstinenţii au un risc cu 70% mai mare, iar cei care consumă ocazional alcool – cu 80%. Cercetătorii au urmărit stilul de viaţă al circa 5.000 de persoane din anul 1998 până în 2010. Rezultatele arată că participanţii cei mai stabil mental au băut 14 unităţi de alcool săptămânal, care sunt echivalentul a 10 halbe de bere sau circa 10 pahare de vin. Deşi este cunoscut faptul că alcoolul, în special abuzul de băutură alcoolică, este un factor de risc pentru depresie, multe studii arată că există o cantitate optimă, care nu afectează psihicul. În aproape toate regiunile în care oamenii trăiesc cel mai mult, majoritatea consumă un pahar de vin în fiecare zi./ddaniela

www.dariknews.bg – 7 iunie