Ministrul Ana Birchall a dispus o anchetă privind împrejurările în care s-a spânzurat Ionel Marcel Lepa

Ministrul propus pentru justiţie, Ana Birchall, a anunţă că a solicitat o anchetă privind împrejurările în care s-a spânzurat bărbatul care în urmă cu o săptămână l-a ucis pe poliţistul din Timiş. Ea a precizat că în funcţie de rezultatul cercetării vor fi luate măsurile ce se impun.
Ana Birchall: Am fost informată azi dimineaţă, la prima oră, de către directorul ANP şi i-am solicitat să facă o cercetare şi să mă informeze. Există şi o cercetare oficială a organelor de cercetare penală. Când o să am alte informaţii, vă promit că o să vin şi vă informez.
Realizator: Şi Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara cercetează condiţiile şi cauzele decesului bărbatului. Potrivit penitenciarului Timişoara, el a fost găsit spânzurat în grupul sanitar al celulei în care stătea singur. Personalul medical al închisorii a încercat să-l resusciteze, iar în scurt timp a sosit şi un echipaj SMURD, însă în ciuda eforturilor depuse, medicii au constatat decesul în jurul orei 7:15. El se afla în arest preventiv pentru 30 de zile, dar fusese direct încarcerat pentru condamnări anterioare. Astăzi, urma să fie prezentat Curţii de Apel pentru judecarea contestaţiei la decizia de arestare preventivă, transmite corespondenta Radio România Actualităţi./ilixandru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 10 iunie