Kasîm-Jomart Tokaiev a depus jurământul de învestire în cadrul unei ceremonii

După victoria obţinută în alegerile prezidenţiale din Kazahstan, Kassîm-Jomart Tokaiev a devenit noul preşedinte al Kazahstanului. Amintim că alegerile au fost organizate în urma demisiei intempestive a fostului lider, Nursultan Nazarbaiev. Noul preşedinte al Kazahstanului a depus jurământul de învestire în cadrul unei ceremonii la care au participat înalţi oficiali guvernamentali, dar şi fostul preşedinte al ţării, Nursultan Nazarbaiev.

Kassîm-Jomart Tokaiev a câştigat alegerile prezidenţiale din Kazahstan, cu 70,96% din voturi. Adversarul său, candidatul opoziţiei, Amirjan Kosanov, a obţinut 15,39% din sufragii. Duminică, 8 iunie, în Kazahstan au fost organizate alegeri prezidenţiale. Preşedintele Nursultan Nazarbaev, care a condus această ţară timp de aproape 30 de ani, a demisionat la 20 martie anul curent. Interimatul a fost asigurat de Kassîm-Jomart Tokaiev, care înainte de aceasta a fost preşedinte al Camerei superioare a Parlamentului kazah.

Kassîm-Jomart Tokaiev a depus jurământul oficial de loialitate poporului şi statului kazah: „Jur să respect Constituția și legile țării. Jur să-mi îndeplinesc cu onoare și fidelitate mandatul încredințat de popor. Jur să garantez drepturile şi libertăţile cetăţenilor, să îndeplinesc cu bună-credință îndatoririle importante pe care mi le-a dat poporul”./vdraguta/gpodea

www.russian.rt.com – 12 iunie