Asociația de Psihologie și Siguranță Rutieră PsihoTrafiQ și Primăria Medgidia au demarat o amplă campanie de responsabilizare prin care își dorește să combată accidentele rutiere mortale și au instalat, în municipiul Medgidia, prima trecere de pietoni tridimensională de pe litoralul românesc. 
Zebra 3D utilizeaza o iluzie optică pentru a face drumurile mai sigure pentru pietoni. În loc să arate dungi convenționale, blocurile din aceste puncte de trecere sunt vopsite cu forme suplimentare, umbrite în jurul lor, oferindu-le aspectul obiectelor 3D ridicate de la sol. Schimbarea are rolul de a atrage atenția șoferilor și de a le încuraja să încetinească înainte de a ajunge aproape de trecerea de pietoni, iar implementarea trecerii de pietonii 3D este o îmbunătățire ieftină, simplă și poate salva vieți.
Conferința de lansare a campaniei de responsabilizare socială va avea loc joi, 13 iunie 2019, începând cu ora 10.00, la Casa de Cultură Ioan N. Roman din Medgidia, la care vor participa directori de școli, directori ai Primăriei Medgidia, reprezentanți ai Poliției Rutiere și ai Poliției Locale Medgidia, profesori, părinți și elevi. Totodată, în cadrul conferinței, vor fi premiate școlile participante la cursurile de educație rutieră la care au participat peste 1.000 de elevi ai claselor IV-VIII.
Totodată, șoferii vor testa o pereche de ochelari speciali care simulează starea de ebrietate sau efectele consumului stupefiante pentru a combate consumul de alcool sau de droguri la volan, fenomen care din păcate a scăpat de sub control în România, în special în sezonul estival.
Campania de responsabilizare socială “Fii responsabil în trafic” face parte din proiectul „Îmbunătățirea conectivității la rețeaua TEN-T în zona transfrontalieră Medgidia-Dobrich” și de derulează în contextul în care țara noastră ocupă pe primul loc într-un clasament al ţărilor Uniunii Europene în ceea ce priveşte decesele din accidente rutiere, atunci când este avut în vedere raportul dintre numărul de victime şi populaţia totală.
Numărul accidentelor rutiere fatale din România a înregistrat o ușoară creștere în 2017, față de 2016, ajungând la 98 de cazuri raportate la un milion de locuitori, ceea ce reprezintă dublul mediei UE (49 cazuri) și situează România pe primul loc în Europa, potrivit Comisiei Europene. Multe dintre aceste accidente se petrec în orașe, la trecerile de pieton, unde tot mai mulți pietoni își pierd viața din cauza neatenției șoferilor, care sunt obosiți, nu au o vedere bună, folosesc telefonul mobil la volan sau pur și simplu trecerea nu este foarte bine semnalizată.