PSD îşi va alege noua conducere la Congresul Extraordinar din 29 iunie

Social-democraţii îşi vor alege noua conducere a partidului la Congresul Extraordinar care va fi pe 29 iunie, iar candidatul la prezidenţiale va fi stabilit la un alt congres. Acestea sunt principalele decizii luate, astăzi, de Comitetul Executiv Naţional al partidului.

Reporter: Petruţa Dinu – Viorica Dăncilă a reiterat strategia social-democraților ce va fi adoptată la dezbaterea moțiunii de cenzură, săptămâna viitoare. Parlamentarii PSD vor asigura cvorumul, dar nu vor vota documentul semnat de cei 173 de reprezentanți ai opoziției pentru demiterea Guvernului.

În ceea ce privește situația internă a PSD după condamnarea lui Liviu Dragnea, Comitetul Executiv a decis organizarea unui congres pentru alegerea unei noi conduceri. Nu a fost agreată propunerea unor lideri din teritoriu privind amânarea congresului programat deja în 29 iunie, iar Viorica Dăncilă anunță că va candida la funcția de președinte al partidului.

Ulterior alegerii noii conduceri a PSD va fi organizat un nou congres pentru stabilirea candidatului pentru prezidențiale, pe baza unor sondaje ce vor începe chiar de săptămâna viitoare./ilixandru/schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 13 iunie