Reacţii ale unor lideri politici din România referitoare la situaţia politică din Republica Moldova

Preşedintele Klaus Iohannis salută ultimele evoluţii în situaţia politică din Republica Moldova, care sunt de natură să contribuie la ieşirea din criză şi la o tranziţie paşnică a puterii – se arată într-un comunicat al administraţiei prezidenţiale.
La Chişinău s-a aflat ieri şi consilierul prezidenţial pentru politică externă, Bogdan Aurescu, care a discutat cu preşedintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, şi cu liderii grupurilor parlamentare ale Blocului ACUM, Maia Sandu şi Andrei Năstase. Şi ministrul român de externe, Teodor Meleşcanu, s-a întâlnit, ieri, la Odessa, cu omologul său din Ucraina, Pavlo Klimkin, principala temă de discuţie vizând asigurarea unei tranziţii paşnice, pentru ieşirea din criză a Republicii Moldova.
În ceea ce priveşte demisia guvernului Pavel Filip o primă reacţie a venit din partea liderului PNL, Ludovic Orban, care a afirmat că acesta reprezintă un gest de normalitate, arătând că intrarea în funcţiune a noului executiv de la Chişinău este un prim pas spre normalizarea situaţiei din Republica Moldova./pvelisar

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 15 iunie)