Preşedintele american, Donald Trump, a confirmat, în direct la postul american de televiziune Fox News, intenţia de a se întâlni cu preşedintele rus, Vladimir Putin, și cu președintele Republicii Populare Chineze, Xi Jinping, la summitul G20 din Osaka, Japonia.
„Doresc o reconciliere cu Rusia și cred că aşa va fi. Doresc o reconciliere cu China și cred că aşa va fi. Mă voi întâlni cu ambii săptămâna viitoare în Japonia, la G20”, – a declarat liderul american, citat de Agenţia de presă TASS.
Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus, Vladimir Putin, declara ieri presei că nu există informaţii noi despre o posibilă întrevedere între preşedintele rus, Vladimir Putin, şi omologul său american, Donald Trump. Dmitri Peskov a precizat că partea rusă nu dispune de informaţii despre o posibilă întrevedere între preşedintele rus, Vladimir Putin, şi omologul său american, Donald Trump, în marja summitului G20 de la Osaka, Japonia. Peskov a mai precizat că, deocamdată, nu există informaţii nici despre posibila întrevedere a preşedintelui rus, Vladimir Putin, cu prințul Arabiei Saudite Mohammad bin Salman bin Abdulaziz Al Saud.
„Deocamdată, nu avem informaţii noi pe această temă încă. În prezent, ne ocupăm de formarea agendei de întâlniri bilaterale pe marginea summitului G20 de la Osaka, dar pe această temă, nu avem nimic concret să declarăm”, a mai afirmat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus, Vladimir Putin.
Summitul G20 va avea loc la Osaka, Japonia, în perioada 28-29 iunie 2019./vdraguta/fcostea

(www.russian.rt.com – 20 iunie)