Şefii de stat şi de guvern europeni vor primi o informare depre Brexit

Şefii de stat şi de guvern europeni vor primi şi o informare depre Brexit şi despre pregătirile pentru eventuala ieşire dezordonată a Marii Britanii din Uniune. Favorit la şefia guvernului britanic este eurofobul Boris Johnson, care vrea ca separarea să aibă loc la toamnă, cu sau fără acord. Singurul candidat conservator care exclude Brexitul fără acord a fost eliminat ieri din competiţia internă pentru desemnarea viitorului lider de partid. Ministrul pentru dezvoltare internaţională, Rory Stuart.
Rory Stuart: Sunt dezamăgit, pentru că eu cred că ţara este într-un moment de criză. Sunt dezamăgit, pentru că viitorul ţării şi al partidului ar trebui să fie în centrul politicii noastre şi sunt dezamăgit pentru că un Brexit fără acord va fi catastrofal, dar cred că oamenii nu vor să audă acest adevăr.
Redactor: Corespondentul RRA Dan Vasiliu aminteşte că membrii Partidului Conservator îşi vor alege liderul dintre cei doi candidaţi rămaşi în cursă, după etapa parlamentară de selecţie care se încheie astăzi./lcoman/fcostea

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (20 iunie)