Un Târg de Antichităţi s-a deschis la Muzeul Naţional al Ţăranului Român

Un Târg de Antichităţi s-a deschis la Muzeul Naţional al Ţăranului Român din capitală. Vizitatorii pot cumpăra sau admira obiecte vechi ţărăneşti, de la costume populare până la ţesături, covoare, obiecte de mobilier, icoane, bijuterii şi chiar o poartă de lemn din zona Sibiului. Amănunte ne oferă muzeograful Oana Constantin.

Oana Constantin: Am reușit ca la această ediție să aducem 40 de anticari, este într-adevăr un număr mic, gândindu-ne că târgurile noastre depășesc suta de invitați, dar am considerat că este mai bine să îi aducem pe aceia care se pliază pe interesul nostru, acela al gospodăriei țărănești. Dacă primele ediții le-am dedicat târgurilor de antichități ţărănești, obiectele dispar, din păcate și acestea au o viață scurtă. Fie că se pierd sau au fost cumpărate până în acest moment și atunci am extins această vârstă a obiectelor până prin anii ’50, ’60 când ţăranul își mai confecționa în gospodăria lui măcar ceva pentru casă.

Realizator: Târgul de Antichităţi de la Muzeul Naţional al Ţăranului Român din capitală este deschis astăzi şi mâine, între orele 10:00 şi 18:00. Preţul unui bilet este opt lei, respectiv patru lei pentru elevi, studenţi sau pensionari./mnecula/schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 22 iunie