Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu

Cea de-a 26-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu se încheie astăzi. Peste 50 de evenimente culturale sunt programate şi în această ultimă zi, între care un dialog Irina Margareta Nistor – Maia Morgenstern, spectacole de circ, muzică sau evenimente beletristice.

Mai bine de 3.300 de artişti din 73 de ţări au fost invitaţi în faţa publicului la această ediţie a evenimentului. Festivalul a fost apreciat din plin de iubitorii artelor. Atât localnicii, cât şi turiştii din ţară sau din străinătate s-au declarat încântaţi de valoarea şi diversitatea spectacolelor. Cu câţiva dintre ei a stat de vorbă corespondenta Radio România Actualităţi de la Sibiu, Carmen Vulcan.

Reporter: Cum vi se pare festivalul?
-: Mi se pare foarte interesant şi am venit cu nepoţica mea.
-: Am văzut puţin din carnaval.
-: Şi spectacolul cu focuri şi cu apă.
-: Foarte mare diversitate.
Reporter: Cum e atmosfera în festival?
-: Frumoasă, suntem de aici, dar parcă suntem în vacanţă.
-: O ocazie bună de a atrage turişti.
Reporter: Turişti în Sibiu?
-: Da, vin din Braşov. Da, e foarte frumos tot festivalul.
-: Târgovişte.
Reporter: Veniţi special?
-: Da, special, să vedem şi noi cum este, că am tot auzit de el. E frumos Sibiul, forfotă mare.
Reporter: De unde sunteţi?
-: Suntem din Germania şi este foarte interesant ce vedem.
-: Am venit special pentru festival, pentru că prietenii noştri ne-au spus că este cea mai frumoasă perioadă, aşa că am decis să stăm o săptămână. Am fost la spectacole de teatru şi ieşim în fiecare seară pe stradă. Este foarte interesant.
Realizator: Festivalul se va încheia cu aprinderea instalaţiilor luminoase care prezintă legendele Chinei, în Muzeul din Dumbrava Sibiului, apoi de tradiţionalele focuri de artificii înainte de miezul nopţii./ovidiu/aionescu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 23 iunie