Bun găsit! Iată care sunt propunerile pe care Casa de Producție TVR le face pentru următoarea perioadă

„Poker”, de Adrian Lustig, în regia lui Alexandru Tocilescu (preluare a producţiei Teatrului de Comedie)

Distribuția: George Mihăiță, Vladimir Găitan, Valentin Teodosiu, Simona Stoicescu

Asistent de regie: Claudia Nedelescu

Decor: Puiu Antemir

Costume: Anca Răduță

Regia și adaptarea: Alexandru Tocilescu

Organizatori producţie:Traian Andriescu, Sunetiști: Valentin Bartolomeu și George Sandu, Postprocesare sunet: Cătălin Popescu, Editor imagine: Costică Marciuc, Director de imagine: Aurel Pițigoi, Regia de montaj: Judith Georgescu, Regizor TV: Dominic Dembinski, Producător: Cristina Anton, Producator delegat: Dana Filip Von Becker

De la data premierei, 17 aprilie 2004, “Poker” s-a jucat seară de seară cu casa închisă. O distribuţie de zile mari, regia semnată Alexandru Tocilescu și un subiect tot timpul prezent.
Cele trei personaje sunt tipologii pe care le întâlnim în jurul nostru. Titel, omul de afaceri, nu are nici educație nici scrupule dar este înconjurat de gărzi de corp. Senatorul – corupt – se zbate să-și mențină mandatul pentru a avea imunitate. Medicul chirurg nu se prezintă la cazurile de urgență decât dacă pacientul are o rudă cu bani, sus-pusă. Monica vrea să devină vedetă și să găsească un partener care să-i îndeplinească toate dorințele.

Program de difuzare*:

TVR Internațional: vineri, 28 iunie, ora 23:00 și sâmbătă, 29 iunie, ora 11:00 (ora României)

TVR3: duminică, 30 iunie, ora 20:30

 

  • În 3 iulie, la ora 19.00, urmăriți live fnt.ro și aflați primii de la UNITER care sunt spectacolele selecționate pentru ediția a 29-a a Festivalului Național de Teatru. TVR este și anul acesta partener FNT. Ca un preambul vă invităm să urmăriți sâmbătă, 29 iunie, la ora 17.00*, pe TVR 3, filmul ediției din 2018

 

Festivalul Național de Teatru

Ediția a 28 a / 2018

Selecționer și director: Marina Constantinescu

Director executiv: Aura Corbeanu

Traduceri: Ozana Oancea

Producător video: Alexandru Iureș

Grafician: Diana Papuc

Montaj: Ion Năstase

Imagine: Alexandru Buliga, Ciprian Belu

 

  • Luni 1 iulie, pe TVR 1, la ora 22.10*, un spectacol din Arhiva de Aur TVR: Plicul, de Liviu Rebreanu, o producție din anul 1974

În distribuție: Dorina Lazar, Octavian Cotescu, Valentin Plătăreanu, Cornel Vulpe, Marian Hudac, Vali Cioș, Mitică Iancu, Hamdi Cerchez, Mona Cherebețiu, Constantin Rășchitor, Alexandru Hasnaș, Petre Gheorghiu.

Imagine: Edviga Adelman, Constantin Lungu, Alexandru Condurache

Scenografia: Georgeta Ițigan

Regia artistică: Nicoleta Toia

Piesa de teatru „Plicul” de Liviu Rebreanu, scrisă în 1923, este o satiră a corupţiei administrative dintr-un orăşel de provincie, o abordare cu umor a moravurilor societăţii româneşti.

Personajul principal al piesei este… plicul – mai întâi plicul în care soţia primarului primeşte o declaraţie de dragoste de la şeful gării; apoi plicul în care un ziarist local primeşte bani pentru a scrie un articol „la comandă” despre o anume fundaţie a femeilor condusă de soţia primarului ori despre porcii pe care trebuie să-i vândă naşul acesteia; urmează plicul cu bani primit de un inspector pentru a se face că nu observă neregulile de la gară; plicul (tot cu bani) pe care îl primeşte şeful gării pentru a da aprobarea ca nişte vagoane să transporte lemnele necesare oraşului.

Acţiunea se petrece în 1922, iar personajele principale sunt Jean Arzăreau, primarul orăşelului în care se petrece acţiunea, Victoriţa – soţia lui, Constantin Hurmuz – naşul celor doi, Nicolae Flancu – cumnatul primarului, ziaristul Albeanu, Gheorghe Galan – şeful gării, Haralamb Minta – inspector.

 

Teatrul Național de Televiziune este un proiect Casa de Producție TVR, difuzat pe canalele TVR și online pe TVR+.

Producător coordonator: DEMETER András István

*Programele TVR pot suferi modificări în funcție de evenimentele de ultimă oră