Donald Trump se va întâlni cu liderul nord-coreean în zona demilitarizată dintre cele două Corei

Preşedintele SUA, Donald Trump, a anunţat că întrevederea propusă sâmbătă cu liderul nord-coreean, Kim Jong-un, va avea loc în scurt timp. Această a treia întâlnire dintre cei doi lideri va avea loc în zona demilitarizată dintre cele două Corei. După o perioadă de câteva ore de incertitudine, întrevederea a fost confirmată de preşedintele Trump la o conferinţă de presă desfăşurată la Seul.
„Am decis să venim aici în urmă cu ceva vreme, cu ocazia participării la summitul G20, ca promisiune făcută preşedintelui Moon. Ieri mă gândeam: Sunt aici! Să vedem dacă nu putem să-l salutăm şi pe Kim Jong-un. Am trimis vorbă, am primit răspuns. El a vrut să facă acest lucru încă de la început, la fel ca şi mine”, a precizat liderul american.
Preşedintele Trump a făcut referire şi la progresele înregistrate în privinţa relaţiilor de când a preluat mandatul. Această ultimă întrevedere va avea loc la patru luni de la ultimul summit nord-coreean, încheiat brusc fără întregistrarea vreunui progres privind rezolvarea disputei legate de ambiţiile nucleare ale Phenianului, relatează corespondentul BBC. /cstoica/pvelisar

(BBC SERVICIUL MONDIAL – 30 iunie)