Preşedintele Klaus Iohannis o primeşte la Cotroceni pe noua şefă a Guvernului de la Chişinău, Maia Sandu

Preşedintele Klaus Iohannis o primeşte astăzi la Cotroceni pe noua şefă a Guvernului de la Chişinău. Maia Sandu, care va avea convorbiri şi cu premierul Viorica Dăncilă, a declarat că doreşte urgentarea proiectelor enegetice şi de infrastructură şi continuarea cooperării în domeniile educaţiei şi culturii.

Reporter: Oana Bâlă – Premierul Republicii Moldova, Maia Sandu, va merge mai întâi la Palatul Cotroceni, unde va avea convorbiri cu președintele Klaus Iohannis, după care cei doi oficiali vor susține o declarație comună de presă. Se așteaptă ca șeful statului să reitereze susținerea României pentru parcursul european al Republicii Moldova, dar și pentru continuarea proiectelor de interconectare strategică dintre cele două țări.

Totodată, țara noastră este dispusă să acorde de asistență dedicată pentru consolidarea instituțiilor din domenii prioritare pentru Republica Moldova, pe baza unor solicitări concrete venite de la Chișinău.

Premierul Maia Sandu se va întâlni și cu prim-ministrul Viorica Dăncilă, cu care va susține declarații comune de presă și va participa la un dejun de lucru la Palatul Victoria. Este de așteptat ca și șeful executivului român să își exprime sprijinul pentru continuarea parcursului european al Republicii Moldova și să se refere la aprofundarea cooperării bilaterale. Premierul Maia Sandu va fi însoțită pe parcursul vizitei oficiale de viceprim-ministrul Republicii Moldova, Andrei Năstase./schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 2 iulie