Comunicat de presă – Universitatea Maritimă din Constanța (UMC)

La UNIVERSITATEA MARITIMĂ DIN CONSTANȚA sunt specializări pentru “cariere albastre” pe mare și la uscat, inclusiv pentru fete!

Ȋn perioada 4-7 iulie 2019 va participa la Târgul Universităților din România din Chișinău, Bălți și Cahul o delegație din partea Universității Maritime din Constanța pentru prezentarea ofertei educaționale. Delegația va oferi informații utile privind locurile de admitere dar și premii pentru primii ȋnscriși.

Universitatea Maritimă din Constanța (UMC) este prima instituție de ȋnvățământ superior din România care a obținut certificarea managementului calității serviciilor de educație din  partea unui organism internațional de prestigiu (Bureau Veritas). Universitatea are ȋn anul 2019-2020 o ofertă educațională atractivă, orientată spre domeniul de marină și navigație, inginerie mecanică și inginerie electrică dar și către domenii conexe de la uscat, cum ar fi ingineria economică ȋn transporturi, ingineria mediului și telecomunicații. Deși specializările sunt ȋn mare măsură tehnice, ele sunt atractive atât pentru băieți cât și fete, ȋn ultimii ani devenind o tradiție ca șefii de promoție, cu cele mai bune rezultate la ȋnvățătură, să fie fete.

Ȋn mod tradițional elevii se gândesc că la Universitatea Maritimă vor ȋnvăța doar cum să devină navigatori și să plece pe mare. Ȋntr-adevăr, salariile cele mai mari, sunt pe mare, ȋncepând de la 3000 euro pentru funcția de ofițer și ajungând până la 10.000-12.000 euro/lună pentru funcția de comandant de navă. Ȋnsă dorim să facem cunoscut că universitatea are și o ofertă interesantă de specializări pentru cei care doresc să lucreze la uscat, ȋn așa numitele “cariere albastre” (blue careers), ȋncurajate de Comisia Europeană. Este vorba despre specializări ȋn domenii de nișă, esențiale pentru competitivitatea Uniunii Europene. Specializarea inginerie economică ȋn transporturi este de interes pentru cei care doresc să aibe cunoștințe de specialitate mixte, economice și tehnice, din toate tipurile de transporturi și doresc să lucreze ȋn domeniul portuar, comerț maritim, freight forwarding, logistică/ supply chain, crewing sau ȋn alte locuri de muncă din industria maritimă de la uscat. Specializările protecția mediului ȋn industrie și telecomunicații sunt de asemenea destinate celor care doresc să aibă cariere la uscat ȋn domenii strategice ȋn continuă dezvoltare. De mare interes este și navigația de croazieră.

Iată 10 avantaje pentru ȋnscrierea la UMC:

  1. Acces la servicii educaționale de calitate, acreditate și certificate pe plan internațional și mai ales posibilitatea de specializare ȋn domenii de nișă, foarte necesare ȋn economia globală;
  2. Metodologie europeană de studii și metode noi de predare;
  3. Acces la simulatoare performante și laboratoare dotate cu echipamente de ultimă generație;
  4. Ȋn urma studiilor se obțin cariere “albastre” pe mare salarii de mii de euro. Pentru cei care vor un job la uscat pot lucra ȋn logistică, transporturi internaționale (inginerie economică ȋn transporturi), industrie și telecomunicații;
  5. Diploma este recunoscută ȋn Uniunea Europeană, ȋn baza sistemului de credite transferabile ECTS;
  6. Sistem de burse Erasmus ȋn străinătate;
  7. Cazarea se face ȋn cămine studențești cu dotări noi și moderne;
  8. Apartenență la organizații studențești;
  9. Programe de practică ȋn companii multinaționale și acces la o rețea globală de angajatori, precum și sprijin antreprenorial pentru studenții care doresc să ȋși ȋnființeze companii ȋn România;
  10. Studiu ȋntr-un oraș-port european modern, cu numeroase perspective de dezvoltare economică și socio-culturală pe termen lung, Constanța fiind cel mai mare port la Marea Neagră și principala cale de acces a mărfurilor din Asia către Uniunea Europeană.

Ȋn anul universitar 2019-2020 Universitatea Maritimă din Constanța are un număr total de 91 de locuri finanțate de stat pentru românii de pretutindeni, dintre care 58 locuri cu bursă. La studii de licență (navigație, inginerie mecanică, inginerie electrică, inginerie economică ȋn transporturi, ingineria și protecția mediului ȋn industrie și telecomunicații) sunt 72 de locuri fără taxă, dintre care 47 locuri și cu bursă.

La master, din 17 locuri fără taxe, 10 locuri sunt și cu bursă, iar la doctorat, ȋn domeniul ingineriei mecanice, din 2 locuri fără taxe, 1 loc este și cu bursă. Numărul de locuri poate fi suplimentat dacă este necesar.

Detalii privind dosarul  de ȋnscriere  aflați  la adresa: https://cmu-edu.eu/admitere-romani-de-pretutindeni/ sau  prin  email: info@cmu-edu.eu .

Dosarele de ȋnscriere se primesc ȋn Republica Moldova, ȋn perioada  9-18  iulie ȋn locațiile: Liceul Teoretic “Gheorghe Asachi” din Chișinău (str. București nr.64), Incubatorul de Afaceri din Cahul (str. B.P.Haședu nr 2) și ȋn Bălți la Hotel Elite (str. Khotin nr.17)

Ȋnscrierea se poate face și online.

Pentru confirmarea locului trebuie depusă diploma de Bacalaureat ȋn original.

RADOR – 5 iulie