Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă privind eficientizarea sistemului de energie electrică din România

Realizator: Laurenţiu Văduva – Guvernul a adoptat ieri o ordonanţă de urgenţă privind eficientizarea sistemului de energie electrică din România. Acest document creează cadrul general care va permite preluarea, de către Ministerul Finanţelor, prin intermediul ANAF, a activelor eficiente din sistem şi care ulterior vor putea fi concesionate. Consilierul premierului, Florin Radu Ciocănelea, a explicat:
Florin Radu Ciocănelea: La sfârșitul întregului proces, să avem niște companii și niște active energetice care, efectiv, vor fi importante pentru sistemul energetic național, atât din punct de vedere tehnic, respectiv susținerea sistemului energetic național permanent, indiferent de anotimp, dar și prin modul în care nu vor mai crea pierderi întregii economii și, mai mult decât atât, necreând pierderi, vor permite retehnologizarea și modernizarea lor, și aici mă refer inclusiv la partea de ecologizare a întregului sistem.
Realizator: Florin Radu Ciocănelea a adăugat că documentul a fost depus şi înregistrat la Consiliul Economic şi Social şi urmează să fie discutat, iar reglementările acestuia se fac numai prin dialog şi aprobare cu Comisia Europeană./schelaru

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (5 iulie)