CSM a respins cererea de suspendare a procuroarei care a intervenit în cazul Sorina

Procuroarea care a preluat brutal fetiţa de 8 ani, Sorina, de la asistentul maternal din Baia de Aramă rămâne în funcţie, deşi este pusă sub urmărire penală pentru purtare abuzivă. Maria Piţurcă a fost informată astăzi de către procurorii Secţiei Speciale de Investigare a Magistraţilor că a fost pusă sub acuzare.
În acelaşi timp, membrii Consiliului Superior al Magistraturii au respins solicitarea Inspecţiei Judiciare de a o suspenda din funcţie. Tot astăzi, Curtea de Apel Craiova a respins cererea procurorului general de revizuire a adopţiei Sorinei, după ce săptămâna trecută a respins şi solicitarea procurorului Bogdan Licu de anulare a adopţiei. Deciziile sunt definitive, aşadar fetiţa rămâne în continuare la părinţii adoptivi – cuplul cu dublă cetăţenie, română şi americană.
Cazul Sorinei a intrat în atenţia publică după ce a fost luată cu forţa, la începutul lunii, din casa în care a fost crescută de o asistentă maternală, care ar dori ca fata de opt ani să rămână la ea./aburtoi/cvanatoru

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 11 iulie)