Monumentul dedicat eroilor revoluţiei din faţa Ministerului de Interne este degradat şi mâzgălit cu graffiti

Monumentul dedicat eroilor revoluţiei din decembrie 1989, aflat în faţa Ministerului de Interne, din centrul Bucureştiului, este degradat şi mâzgălit cu graffiti, iar acestă situaţie a atras atenţia autorităţilor şi societăţii civile.

Grupul pentru Dialog Social a lansat ieri o dezbatere pe această temă, în cursul căreia s-a discutat inclusiv despre o posibilă relocare a monumentului şi despre lansarea unui concurs pentru realizarea unuia nou.

Directorul Administraţiei Monumentelor din Primaria capitalei, Oana Zaharia, a spus că municipalitatea a solicitat, în urmă cu un an de zile, Guvernului României preluarea în administrare a monumentului şi că se aşteaptă publicarea în Monitorul Oficial a hotărârii în acest sens pentru a se începe lucrările de reabilitare. Ea a precizat că nu se pune, deocamdată, problema relocării.

Oana Zaharia: În momentul în care îl avem în administrare putem să intervenim pentru a-l aduce la starea iniţială. Personal consider că nu putem să ne asumăm relocarea unui monument dedicat eroilor revoluţiei atâta timp cât are totuşi o istorie şi este împământănit în conştiinţa publică.

Au fost numeroase petiţii referitoare la starea de degradare a monumentului, din care eu am tras concluzia că totuşi oamenii îl iubesc şi îl vor într-o stare bună şi să fie în splendoarea lui acolo unde a fost amplasat.

Realizator: A consemnat reporterul nostru Atena Teognoste./mnecula/schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI -12 iulie