Instabilitate atmosferică şi cantităti de apă însemnate

Aproape toată ţara se află până mâine sub o informare meteorologică de instabilitate atmosferică şi cantităti de apă însemnate, iar în acest interval vor scădea şi temperaturile – a precizat pentru Radio România Actualităţi meteorologul Meda Andrei.
Meda Andrei: Manifestări ale instabilității atmosferice vor fi în majoritatea regiunilor, exceptând sud-estul extrem. Luni, pe măsură ce vor înceta aceste fenomene în partea de vest a țării, vor continua să fie destul de intense cu precădere în jumătatea de est a teritoriului. Astfel, vor fi perioade cu înnorări accentuate, cu averse ce vor putea avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări temporare ale vântului. Nu este exclus să cadă chiar și grindină. De asemenea, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 20 l/mp și izolat 40-50.
Realizator: Până la ora 9:00 este în vigoare un cod galben pentru râurile din judeţele Caraş-Severin şi Timiş, unde, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagarii, se pot produce în continuare scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri./eendrefy

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 14 iulie