Ministrul transporturilor anunţă că în perioada următoare vor fi realizate obiective de infrastructură prioritare pentru judeţul Teleorman

Mai multe obiective de infrastructură prioritare pentru judeţul Teleorman, printre care Autostrada Sudului şi podul peste Dunăre de la Zimnicea, vor fi realizate în perioada următoare, a anunţat ministrul transporturilor, Răzvan Cuc.

Reporter: Autostrada Sudului, în lungime de 195 de kilometri, devine certitudine, anunță ministrul transporturilor, Răzvan Cuc, prezent în Teleorman, la Alexandria. Acesta a anunțat că autostrada care leagă Bucureștiul de granițele de sud ale țării, prin Craiova, Calafat, Drobeta Turnu Severin și Lugoj, se va construi în cel mai scurt timp. Potrivit lui Răzvan Cuc, 70 de kilometri din Autostrada Sudului vor trece prin județul Teleorman. Ministrul a anunțat că până la sfârșitul acestei luni va fi finalizat studiul de fundamentare, urmând ca în luna septembrie, proiectul să fie atribuit unei firme de construcții.

Răzvan Cuc: Este un obiectiv în parteneriat public-privat. A fost scos la licitaţie studiul de fundamentare. Va fi finalizat la sfârşitul lunii iulie. În august vom intra cu hotărârea de guvern în guvern, după care, în luna septembrie, vom scoate atribuirea pentru firma care va veni să construiască. Este un proiect bancabil, un proiect benefic, un proiect care se va face, repet, iar faptul că îl facem în PPP este o măsură de urgentare a acestui proiect.

Reporter: Autostrada Sudului nu este singurul proiect de infrastructură de care județul Teleorman va beneficia următoarea perioadă. Ministrul transporturilor a anunțat că podul peste Dunăre între Zimnicea și Svishtov, din Bulgaria, va fi construit în cel mai scurt timp./dsirbu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 14 iulie