Posibila remaniere a unor miniştri va fi luată în discuţie în şedinţa de mâine a Comitetului Executiv Naţional al PSD

Posibila remaniere a unor miniştri din cabinetul Dăncilă va fi luată în discuţie în şedinţa de mâine a Comitetului Executiv Naţional al PSD. Anunţul a fost făcut la Alexandria, de şefa executivului. Viorica Dăncilă a mai spus că toţi miniştrii vor trece prin proceduri de evaluare a activităţii.

Reporter: Prim-ministrul Viorica Dăncilă a anunțat astăzi, la Alexandria, că a avut o discuție și cu partenerii de coaliție din ALDE legată de remaniere și că vor exista schimbări în guvern din ambele partide. Potrivit premierului, opt miniștri au fost deja evaluați din punctul de vedere al activității și al aplicării programului de guvernare. Unii dintre aceștia, spune Viorica Dăncilă, vor fi înlocuiți cu oameni care știu să gestioneze ministerele mult mai bine.

Viorica Dăncilă: Noi nu facem o remaniere raportat la persoană, facem o remaniere raportat la activitatea pe care a avut-o şi în funcție de cum şi-a îndeplinit, aşa cum am spus, obiectivele pe care le-a avut ataşate portofoliului. Propunerea o face premierul, dar poate nu este acceptată din punct de vedere politic.

Reporter: Numele miniștrilor care urmează să fi remaniați va fi discutat în cadrul unui CEX ce va avea loc luni. Premierul Viorica Dăncilă a mai anunțat că toate ministerele vor fi evaluate și este posibil ca în următoarea perioadă alți miniștri să fi remaniați./ovidiu/dsirbu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 14 iulie