Premierul israelian Benjamin Netanyahu a lansat un avertisment organizaţiei teroriste Hezbollah

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a lansat astăzi un avertisment organizaţiei teroriste Hezbollah din Liban, finanţată şi înarmată de regimul iranian.

Liderul Hezbollah a descris proiectele de atac asupra Israelului pe care le are, fiind vizate ţinte din sudul şi nordul ţării. Israelul nu va detalia planurile sale militare, a declarat Netanyahu, care a subliniat că riposta asupra Libanului va fi devastatoare.

Benjamin Netanyahu: Va fi o lovitură zdrobitoare dată organizației Hezbollah şi Libanului, dacă milițiile şiite libaneze vor ataca Israelul.

Reporter: A declarat astăzi premierul Benjamin Netanyahu. E o reacție la amenințările lui Hassan Nasrallah în interviul pe care acesta l-a dat televiziunii al-Manar cu ocazia împlinirii a 13 ani de la războiul din 2006. „Nasrallah e un lăudăros, dar știe foarte bine ce va urma: o lovitură devastatoare, dacă va face prostia să atace Israelul”, a mai spus Netanyahu. Nasrallah a săpat tuneluri de atac pe sub frontieră, care au fost distruse. Din decembrie anul trecut, armata a descoperit și distrus tuneluri provenind din Liban pregătite pentru a pătrunde în Israel. În urmă cu cinci zile, Iranul amenința că va distruge Israelul într-o jumătate de oră. Netanyahu a răspuns ca avioanele F-35 pot ajunge oriunde în Orientul Mijlociu, inclusiv în Iran și Siria./ovidiu/dsirbu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 14 iulie