Ministrul de interne, Carmen Dan, a anunţat că demisionează din funcţie

Ministrul de interne, Carmen Dan, a anunţat, astăzi, că demisionează din funcţie. Anunţul a fost făcut chiar înaintea şedinţei Comitetului Executiv al PSD, în care se discută despre remaniere. Pentru mai multe informaţii suntem acum în legătură directă cu redactorul RRA Petruţa Dinu. Bună ziua Petruţa, te ascultăm.
Reporter: Bun găsit! Se anunță o ședință cu tensiuni, având în vedere declarațiile făcute de social-democraţi înainte de începerea reuniunii. Carmen Dan și-a anunțat demisia din funcția de ministru al afacerilor interne după o discuție pe care spune că a avut-o astăzi cu premierul Viorica Dăncilă. Ea a declarat că remaniera sa ar fi o decizie politică pe care o respectă de altfel și că evaluarea sa nu se bazează pe criterii de neperformanță. Întrebată dacă PSD cedează în fața președintelui Klaus Iohannis prin această remaniere, Carmen Dan a spus că „se pare că da”.
De cealaltă parte, premierul Viorica Dăncilă o contrazice, afirmând că PSD intră într-o competiție electorală cu actualul președinte. Viorica Dăncilă a precizat că va face la finalul Comitetului Executiv mai multe declarații referitoare la remaniere.
Un alt subiect pe agenda reuniunii de astăzi este o dezbatere prelinară privind stabilirea candidatului PSD la alegerile prezidențiale. Sunt în discuții ambele variante, candidat propriul sau în alianță cu ALDE sau chiar cu PRO România, idee avansată de Paul Stănescu./rpatulea/pvelisar

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (15 iulie)