Ministrul german al apărării, Ursula von der Leyen, a fost votată de eurodeputaţi în fruntea viitoarei Comisii Europene

Ministrul german al apărării, Ursula von der Leyen, a fost votată, în această seară, de eurodeputaţi în fruntea viitoarei Comisii Europene. Pentru a fi aleasă, Ursula von der Leyen avea nevoie de majoritate absolută a legislativului european, respectiv de 374 de voturi.
Ea a obţinut sprijinul a 383 de europarlamentari. Care au fost grupurile politice ce au votat pentru ministrul german al apărării la conducerea Comisiei Europene aflăm de la corespondenta RRA Amalia Bojescu.
Reporter: Ursula von der Leyen este prima femeie care va conduce executivul comunitar pentru un mandat de cinci ani. Ea a trecut testul Parlamentului European susținută de popularii europeni, dar și cu sprijinul socialiștilor și liberalilor, nu înainte ca aceștia să se asigure că viitorul președinte al Comisiei Europene își va lua angajamente ferme în ceea ce privește egalitatea de gen în rândul viitorilor comisari, un mecanismul privind statul de drept, politici ambițioase privind clima și migrația. Ursula von der Leyen le-a transmis eurodeputaţilor că este onorată de încrederea acordată și le-a spus că doar lucrând împreună constructiv, pot face o europă mai puternică. Următorul pas este formarea unor echipe; fiecare țară trebuie să-şi desemneze câte un comisar și să negocieze viitoarele portofolii. Cei nominalizați și vor fi audiați în comisiile de specialitate după ce legislativul își reia activitatea în luna septembrie./lbadiu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 16 iulie