Ministrul justiţiei a solicitat asociaţiilor de magistraţi un punct de vedere referitor la rapoartele GRECO

Ministrul justiţiei, Ana Birchall, a anunţat astăzi că a cerut tuturor asociaţiilor profesionale un punct de vedere privind conţinutul rapoartelor GRECO, inclusiv secţiilor pentru procurori şi judecători din CSM.
Ana Birchall: Eu am o colaborare instituţională corectă, bazată pe respect atât cu secţia de judecători, cu secţia de procurori şi cu plenul CSM şi cu oricine are un cuvânt de spus în buna funcţionare a justiţiei. Vă spun că ieri am solicitat şi Secţiei de judecători, voi solicita şi astăzi, şi am transmis solicitări către toate asociaţiile profesionale, şi celor care au un cuvânt de spus în buna funcţionare a justiţiei, să ne dea un punct de vedere pe conţinutul rapoartelor GRECO.
Realizator: Documentele publicate săptămâna trecută sunt critice la adresa schimbărilor făcute de PSD-ALDE în sistemul judiciar românesc. Premierul Viorica Dăncilă a spus recent, referindu-se la subiectele semnalate în rapoartele GRECO, că aceste lucruri trebuie lămurite de magistraţi şi a afirmat că justiţia trebuie înfăptuită de cei din sistemul judiciar, şi nu de preşedintele României, de premierul sau de alte forţe politice./aburtoi/pvelisar

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (16 iulie)