Paul McCartney va compune musicalul: „Viața este minunată”

Paul McCartney scrie un muzical pentru Broadway. Fostul Beatle lucrează la versiunea teatrală a filmului realizat în 1946 de Frank Capra: ‘Viața este minunată’. Produs de Bill Kenwright, spectacolul marchează prima incursiune a lui McCartney în lumea teatrului.
„Nu m-a interesat niciodată să comun un musical”, a explicat muzicianul englez în vârstă de 77 de ani, „dar când i-am întâlnit pe Bill Kenwright și Lee Hall și am început să vorbesc cu ei despre asta, mi-am dat seama că ar fi foarte distractiv și interesant. Iar apoi ‘Viața este minunată’ a lui Frank Capra este o poveste cu adevărat universală”.
Lee Hall, același autor care în 2005 a scris împreună cu Elton John muzica filmului ‘Billy Elliot’, semnează textul cu McCartney. Până acum au fost compuse zece melodii, iar cei care le-au ascultat asigură că sună ca un album pierdut al trupei Beatles.
Producătorul britanic Bill Kenwright a fost mereu un mare iubitor de musicaluri și povești de Crăciun. La începutul carierei sale, producătorul i-a cerut lui Capra drepturile pentru versiunea teatrală a filmului, însă regizorul nu a fost de acord. Ani mai târziu, acestea i-au fost oferite de Paramount, iar el s-a gândit imediat la Paul McCartney. La doi ani după prima lor întâlnire, din 2016, McCartney i-a trimis lui Kenwright prima melodie, cea care va deschide spectacolul. Lăsându-l fără cuvinte. www.rainews.it
https://www.repubblica.it/spettacoli/musica/2019/07/18/news/paul_mccartney_firmera_il_musical_la_vita_e_meravigliosa_-231485042/?ref=RHPPBT-VZ-I0-C4-P23-S1.4-T1

Traducerea: Cătălina Păunel/cpaunel