Aplicaţia Sea Status

Turiştii care își petrec vacanța pe litoral pot folosi de ieri o aplicație care le oferă informații utile despre starea plajelor și a mării. Este vorba despre Sea Status, prima aplicație a salvamarilor care poate fi descărcată pe orice smartphone. Sorin Cealera are detalii.
Reporter: Sea Status creată la inițiativa Asociației Naționale a Scafandrilor și Salvamarilor Profesioniști din România a fost creată de o companie constănțeană. Aplicația este conectată la Serviciul Unic de Urgență 112 și este deocamdată disponibilă pentru Constanța și Mamaia. Numărul mare de persoane înecate care și-au pierdut viața în sezonul estival trecut la mare, 37, i-a determinat pe salvamari să lanseze această aplicație care oferă informații despre steagul arborat de salvamari în zona în care se află persoana respectivă dar și diferite alerte pentru a semnala starea de siguranță sau de pericol. Sistatus indică de asemenea temperatura aerului, viteza și direcţia vântului, temperatura apei, starea mării, înălțimea valurilor.
Reporter: Salvamarii recomandă tuturor celor care merg la mare să descarce această aplicație care poate salva vieți./apuscasu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 20 iulie