Românii din regiunea Cernăuţi merg la vot

Şi românii din regiunea Cernăuţi merg, astăzi, la vot pentru a-şi exprima opţiunea electorală. Interesul populaţiei din această parte a Ucrainei este de a avea un reprezentat în Parlament, vorbitor de limba română, care sa le susţină interesele. Trimisul RRA, Mihaela Buculei, a stat de vorbă cu reprezentantul Primăriei Herţa, Adrian Medved.
Adrian Medved: Avem iarăşi o şansă să ne alegem un reprezentant de etnie română, în Parlamentul Ucrainei, deoarece în circumscripţia 203 sunt incluse trei raioane cu majoritatea populaţiei vorbitori de limba română, o parte din oraşul Cernăuţi şi şapte sate din raionul Storojineț care, la fel, 35-40% din populaţie sunt vorbitori de limba română. Deci, în circumscripţia noastră, avem înregistraţi 17 candidaţi, dintre care 10 sunt vorbitori de limba română.
Reporter: Cum priveşte comunitatea românească această oportunitate?
Adrian Medved: Ca de fiecare dată, tot timpul când avem alegeri în Parlamentul Ucrainei, sperăm că o să avem un reprezentant al comunităţii româneşti din zonă care să ne apere drepturile, în primul rând şi să fie alături de noi, cu trup şi suflet, pentru rezolvarea problemelor cu care ne confruntăm de zi cu zi./lalexandrescu/denisse

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (21 iulie)