Buletinele pentru votul prin corespondenţă vor putea fi solicitate la trei zile de la publicarea legislaţiei electorale în Monitorul Oficial

Buletinele pentru votul prin corespondenţă vor putea fi solicitate la trei zile de la publicarea modificărilor legislaţiei electorale în Monitorul Oficial. Anunţul a fost făcut ieri de preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, Constantin-Florin Mituleţu-Buică. Acesta a prezentat măsurile care vor fi luate pentru desfăşurarea în bune condiţii a alegerilor prezidenţiale din noiembrie, după ce preşedintele ţării a promulgat, marţi, Legea privind votul în diaspora.
Reporter: Petruţa Dinu – Votul anticipat se va desfășura timp de trei zile cu posibilitatea prelungirii programului de vot până la ora 23:59. Românii pot alege, de asemenea, să voteze prin corespondență pentru ambele variante, fiind necesară o preînregistrare în Registrul Electoral – arăta președinte autorității Florin Mitulețu, operațiune care va constitui și baza pentru înființarea de noi secții de votare.
Constantin-Florin Mituleţu-Buică: Rugăm cetățenii să se preînregistreze. Intră pe platforma online a autorității electorale permanente, se prinînregistrează, dau copie actului de identitate și se priînregistrează pentru a înființa secții de votare. Potrivit legii este nevoie în principal de priînregistrare pentru a ști cu certitudine că cetățenii și doresc.
Reporter: Pentru votul prin corespondență este de reținut că alegătorul care va trimite plicul la misiunea diplomatică o va face pe cheltuiala proprie, iar pentru cei care aleg Poșta Română cheltuiala va fi suportată de bugetul statului./rpatulea/pvelisar

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (25 iulie)