Studenția, experiment pentru elevi. A început West Summer University

Următoarele două săptămâni vor fi pline de premiere pentru cei peste 300 de elevi de clasa a XI-a, din România, Republica Moldova și din comunitățile de români, din Serbia și Ucraina: vor locui în cămine studențești, vor trăi prima sesiune, iar unii vor vedea pentru prima dată Timișoara. Practic, află ce înseamnă să fii student cu acte în regulă și au parte de #CeaMaiTareVară19.

Pentru ei a început West Summer University, un proiect devenit tradiție dezvoltat de OSUT, în parteneriat cu Universitatea de Vest din Timișoara, care se desfășoară în perioada 24 iulie – 09 august 2019.

West Summer University – Universitatea de Vest din Timișoara.

În cadrul WSU, elevii care au fost selectați în program vor urma cursuri, seminarii şi laboratoare reprezentative pentru anul I de studiu, susţinute de profesori şi doctoranzi. Acestea vor fi predate în cadrul facultăţii pentru care tinerii au optat în formularul de înscriere.

În plus, participanților le-au fost pregătite și o serie de activități informale, diverse jocuri de cunoaștere, activități sociale, workshop-uri, un tur al orașului și o deplasare în stațiunea Straja, din județul Hunedoara, după terminarea celor două săptămâni ale proiectului propriu-zis.

„West Summer University este un proiect care, în ultimii ani, aduce vara culoare pe holurile Universității de Vest din Timișoara. Accesul timpuriu al tinerilor valoroși în mediul universitar reprezintă una dintre preocupările noastre constante. Experimentarea vieții de student, în cea mai mare instituție de învățământ superior din vestul țării, le oferă tinerilor posibilitatea să-și cunoască opțiunile încă din timpul liceului și să descopere facultatea care li se potrivește. Când faci ceea ce îți place, rezultatele se văd în viitor”, transmite prof. univ. dr. Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest din Timișoara.

Scopul principal al proiectului West Summer University este facilitarea de informații pentru peste 20.000 de elevi din România, Republica Moldova și Serbia în legătură cu programa facultăților din cadrul Universității de Vest din Timișoara și prezentarea mediului universitar pentru un număr de 300 de elevi, pe perioada a două săptămâni. Obiectivul proiectului îl reprezintă diminuarea abandonului școlar, dar și informarea tinerilor indeciși în privința facultății pe care doresc să o urmeze.

Proiectul ”West Summer University” a fost premiat ca “Proiectul de voluntariat al anului 2014 în domeniul educație”, la Gala Națională a Voluntarilor.

RADOR – 26 iulie