Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a apreciat cooperarea strategică dintre Rusia și China

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a declarat că orice tentativă de a pune piedici în cooperarea dintre Moscova și Beijing nu va fi încununată de succes. Declaraţia şefului diplomaţiei ruse a fost făcută, în cadrul întrevederii sale bilaterale cu omologul său chinez Wang Yi. Declarația lui Lavrov a fost postată pe site-ul Ministerului chinez al Afacerilor Externe.

„Cooperarea strategică ruso-chineză are o puternică forță motrice internă, nu este influențată de factori externi, iar orice încercare de a pune piedici în cooperarea ruso-chineză nu va fi încununată de succes”, a subliniat ministrul rus de externe, Serghei Lavrov. Ministerul chinez de Externe a anunţat disponibilitatea Beijingului de a merge „umăr la umăr” cu Rusia pentru a proteja drepturile legale ale cetățenilor ambelor țări și de a „sprijini normele de drept internațional”. Partea chineză a remarcat faptul că relațiile dintre cele două țări devin tot mai puternice.

Vicepreședintele Comisiei pentru apărare din cadrul Dumei de Stat a Rusiei, Iuri Şvitkin, a precizat, într-un interviu acordat Agenţiei de presă FAN, că există posibilitatea unei cooperări militare între cele două țări./vdraguta/gpodea

www.russian.rt.com – 27 iulie