Şeful Poliţiei Române a fost demis de ministrul de Interne

Şeful Poliţiei Române, Ioan Buda, a fost demis de ministrul de Interne, ca urmare a modului în care a fost gestionat cazul dispariţiei fetei din Caracal. Ministrul a explicat că este nevoie de măsuri drastice în acest caz.

Preşedintele Klaus Iohannis le-a cerut ministrului de interne şi directorului Serviciului de Telecomunicaţii Speciale ca cercetările în cazul de la Caracal să fie desfăşurate cu maximă celeritate. Şeful statului afirmă că aşteaptă în şedinţa CSAT de marţi o primă evaluare a situaţiei.

Premierul Viorica Dăncilă a reacţionat la rândul său. „Mă voi ocupa personal de toţi cei care nu mai au ce căuta în sistem”, a spus şefa Executivului. Primul ministru a cerut, de altfel, demisia prefectului judeţului Olt şi a şefului Inspectoratului Judeţean de Poliţie Olt.

Ministrul apărării naţionale, Gabriel Leş, a declarat la rândul său că unica soluție pentru reformarea serviciului de telecomunicații speciale este trecerea în subordinea MApN. Demnitarul a argumentat că în ministerul pe care îl conduce există și infrastructura, dar și resursa umană specializată de a aduce în parametrii optimi sistemul de Urgență 112./mnecula/gpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 27 iulie