Se reiau Testările Sistemul RO-ALERT

La această oră se reiau testările Sistemul RO-ALERT. Până la ora 12:00, în toată ţara vor fi transmise mesaje de avertizare a populaţiei pe toate telefoanele mobile din aria de acoperire a celulelor de telefonie. Aceasta este ultima verificare a sistemului RO-ALERT, din seria testelor care au început la 17 iulie.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, Cătălin Chirca: Dezactivarea opțiunii de primire a mesajelor pe terminalele mobile nu este recomandată, având în vedere efectele ce pot fi generate asupra vieții comunităților în cazul producerii situațiilor de urgență reale. Totodată, adresăm rugămintea de a nu apela numărul unic de urgență 112 pentru a semnala eventualele deficiențe ale sistemului RO-ALERT. Departamentul pentru situații de urgență și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență asigură că aceste teste au rolul de a identifica eventualele erori ale sistemului care nu pot fi remediate pe timpul producerii unei situații de urgență reală.

Informaţii privind configurarea telefoanelor, în funcţie de model şi de operatorul de telefonie mobilă, sunt disponibile pe site-ul „ro-alert.ro” şi pe paginile de internet ale operatorilor de reţele de comunicaţii mobile./rpatulea/ilapadat

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI -30 iulie