Cazul de la Caracal va fi preluat de procurorii de la DIICOT Bucureşti

Cazul de la Caracal va fi preluat de procurorii de la DIICOT Bucureşti, având în vedere complexitatea acestuia şi emoţia pe care a generat-o. Până acum, ancheta a fost derulată de procurorii antimafia de la Craiova. Anchetatorii nu au, până acum, probe care să ateste moartea celor două fete, Luiza şi Alexandra. În ciuda faptului că Gheorghe Dincă a recunoscut că le-a ucis pe adolescente, nu este neglijată ipoteza că ele ar fi în viaţă. Diana Surdu transmite.

Reporter: Procurorii nu au concluzii preliminare ale testelor genetice şi antropologice cu privire la fragmentele osoase ridicate de la locuinţa lui Gheorghe Dincă, iar tot ceea ce a apărut pe surse sunt ştiri neconfirmate – a delarat procurorul-şef al DIICOT, Felix Bănilă.

Felix Bănilă: Nu este neglijată niciuna din versiunile de anchetă. Până nu avem nişte concluzii clare cu privire la faptul că una sau alta dintre cele două victime ar fi fost într-adevăr ucise sunt doar nişte indicii, noi le spunem rezonabile, aşa cum prevede Codul de Procedură Penală şi Codul Penal, dar până nu avem stabilit în mod cert acest lucru nu putem neglija absolut nicio variantă de anchetă.

Reporter: Magistratul a precizat că oamenii legii nu se pot axa în exclusivitate pe declaraţia suspectului, care a devenit confuz în timpul audierilor. Gheorghe Dincă va fi testat cu detectorul de minciuni, el fiind de acord cu acesta. Poliţiştii şi procurorii nu au terminat cercetarea la faţa locului, care, potrivit legii, trebuie să se facă în prezenţa suspectului şi a avocatului său. Şeful DIICOT a spus că locul faptei este asigurat şi nu este niciun risc să fie compromise probe, probe ADN fiind găsite inclusiv în casă. Potrivit sursei judiciare, rezultatele genetice ale oaselor ridicate din curtea de la Caracal ar putea ajunge la procurori cel mai devreme vinerea aceasta./schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 1 august