Evenimentele culturale ale Bibliotecii Metropolitane București din luna august

Biblioteca Metropolitană București vă propune în luna august o arie largă de activități pentru toate vârstele.

Joi, 1 august, începem luna cu vernisajul unei expoziții inedite de pictură, care face parte din Stagiunea Permanentă de Artă Plastică „Temeiuri”, intitulată Romanian Urban Sketchers 2019. Tot în aceeași zi, la Filiala Gheorghe Șincai marcăm, printr-o expoziție de carte, 104 ani de la nașterea scriitorului Gellu Naum.

Pe 3 și pe 10 august, „Biblioteca FUNtastică”, împreună cu Teatrul de păpuși „Licurici” al Bibliotecii Metropolitane București, va poposi în Parcul Titan, în intervalul orar 16:00-21:00, cu întâmplări și povești nemaiauzite, cu personaje dragi, dar și cu multe surprize.

Luni, 5 august, sărbătorin 97 de ani de la naşterea scriitorului Marin Preda la Filiala Marin Preda.

În zilele de 14 august și 28 august, Filiala Dimitrie Cantemir vă așteaptă la „Cenaclul AntiM”, dezbateri pe teme literare, lecturi din creația proprie, poemul Like.

Dacă ești copil poți participa la ateliere creative desfășurate în filialele BMB, precum: ,,Timpul meu liber!, „Eu pot și singur” sau poți scrie o poveste la „101 Basme Românești”, prin crearea de basme românești ilustrate.

Dacă ești adolescent sau adult poți să ,,riști și să citești o… carte pe neve” (propuneri secrete de lectură, întotdeauna cu cărți bune).

Pentru copiii care vor să-și petreacă vara alături de noi într-un mod plăcut și util, avem „BiblioVacanța, ateliere de jocuri și de lectură pentru copii mari și mici.

Vineri, 30 august, la Filiala Vasile Alecsandri și la Filiala Nicolae Bălcescu sărbătorim „Ziua Limbii Române”.

De asemenea, Biblioteca Metropolitană București derulează în filialele sale sesiuni de informare, precum „Dunărea albastră”, „Alege-ți cariera potrivită!”, cluburi de lectură, ateliere de jocuri, cursuri de limbi străine, vizite documentare etc.

Calendarul integral al evenimentelor culturale derulate în filialele BMB poate fi consultat accesând link-ul următor: https://www.bibmet.ro/calendarul-evenimentelor-culturale-luna-august/

Biblioteca Metropolitană București este o rețea de biblioteci publice, aflată sub patronajul Primăriei Municipiului București, care facilitează accesul la informare și lectură, prin serviciul gratuit de împrumut la domiciliu. Prin complexitatea ofertei culturale pe care o pune la dispoziția publicului în filialele sale răspândite în toate sectoarele Bucureștiului, BMB contribuie activ la îmbunătățirea calității vieții membrilor comunității.

Serviciul Comunicare BMB

E-mail: comunicare@bibmet.ro

Tel: 0772002417

www.bibmet.ro

www.facebook.com/BibliotecaMetropolitanaBucuresti/