Sală de sport pentru elevii români din Chitighaz, Ungaria 

În ziua de 30 iulie 2019, Florin Vasiloni, consulul general al României la Gyula a participat la manifestarea de depunere a pietrei de temelie pentru noua sală de sport şi a laboratorului de ştiinţe din cadrul Şcolii Generale din Chitighaz.

Manifestarea a fost deschisă de către directorul Școlii Generale din Chitighaz, Erica Borbely, care a menţionat că şcoala beneficiază pentru acest proiect de suma de 464 de milioane HUF (circa 1.4 milioane euro). Efectivul şcolii şi grădiniţei din localitate este de 160 de elevi şi preşcolari.

La manifestare au mai participat dr. Fürjes Zoltán, subsecretar de stat în cadrul Cancelariei Primului Ministru, responsabil pentru Naţionalităţi şi Culte; Herczeg Tamás, deputat ungar; Traian Cresta, putător de cuvânt al românilor în Parlamentul Ungariei; Alexandru Fina, președintele interimar al Autoguvernării pe Țară a Românilor din Ungaria (AȚRU); Maria Kalcso, primarul localității Chitighaz; Maria Gurzău Czegledi, directorul Liceului „Nicolae Bălcescu” (LNB) din Gyula; Mariana Negreu Vetro, directorul Centrului de Documentare şi Informare al AŢRU; Bertold Netea, viceprimarul localității din Micherechi ş.a.