Creştinii sărbătoresc Schimbarea la Faţă a Domnului

Creştinii sărbătoresc, astăzi, Schimbarea la Faţă a Domnului, eveniment care aminteşte de momentul în care Iisus s-a arătat pe Muntele Tabor, într-o lumină divină, înainte de Răstignire. Este o sărbătoare importantă, după cum explică Remus Rădulescu:

Reporter: Remus Rădulescu – Trei ucenici ai lui Iisus Hristos au fost martorii celei mai evidente revelații: că învățătorul lor era mai mult decât un simplu om. Petru, Iacov și Ioan au văzut, pe Muntele Tabor, o lumină orbitoare care iradia din trupul lui Iisus. Aşa descriu evangheliile momentul Schimbării la Față. Iisus Hristos era flancat de două personaje ale Vechiului Testament: Moise şi Ilie, iar un glas din cer l-a prezentat pe Iisus, ca pe Fiul lui Dumnezeu de care oamenii să asculte. Se întâmpla totul cu puțin timp înainte ca Hristos să fie condamnat la moarte şi răstignit. De aceea, teologia creștină interpretează Schimbarea la Față a Domnului ca pe un gest prin care el a vrut să îi întărească pe discipolii săi în credinţa că este şi Dumnezeu şi că destinul său nu avea să se încheie pe cruce.

Realizator: Radio România Cultural şi Antena Satelor transmit, în această dimineaţă în direct, Sfânta Liturghie de la Catedrala Patriarhală din Bucureşti, începând cu ora 10:00./lalexandrescu/schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 6 august