Donald Trump va vizita oraşele americane care au fost scena unor grave atacuri armate în weekend

Preşedintele Donald Trump este în drum spre Dayton, Ohio, unul dintre cele două oraşe americane unde în weekend au avut loc atacuri armate soldate cu 31 de morţi. Vizita la Dayton va fi urmată imediat de o alta, la El Paso, în Texas.

Chiar înainte de a pleca spre cele două oraşe, dl Trump a declarat că în momentul de faţă nu există voinţa politică de adoptare a unei legislaţii împotriva armelor de foc, adăugând însă că există sprijin pentru un control mai amănunţit al celor care doresc să cumpere arme.

Preşedintele şi Prima Doamnă vor petrece câte două ore mai întâi la Dayton, apoi la El Paso. Cei doi se vor întâlni cu membri ai forţelor de securitate, ca şi cu rudele celor care au fost ucişi sau răniţi în atacurile de la sfârşitul săptămânii trecute.

În ambele oraşe există păreri împărţite cu privire la oportunitatea vizitelor preşedintelui. Unii afirmă că atunci când vine vorba despre controlul armelor şi ura rasială, preşedintele trebuie să îşi asume o parte din responsabilitate pentru ce s-a întâmplat./opopescu/schelaru

BBC SERVICIUL MONDIAL – 7 august