Cu mai puţin de o lună înainte de începerea noului an şcolar, sute de şcoli din întreaga ţară nu sunt pregătite să-i primească pe elevi. Astăzi, ministrul interimar de interne, Mihai Fifor, le-a cerut până deseară tuturor prefecţilor o situaţie clară a şcolilor care nu au toalete în incintă. Analiza va ajunge apoi pe masa premierului pentru a fi luate măsuri. Mihai Fifor a mai cerut şi o situaţie a şcolilor care nu au autorizaţie de securitate la incendiu, dar şi din partea Direcţiei de Sănătate Publică:
Mihai Fifor: Vreau să avem situaţia cu fiecare unitate de învăţământ care nu are aviz DSP, cu cauza pentru care nu are acest aviz DSP, cu măsuri care se pot lua pentru a putea să avizăm, din punct de vedere al sănătăţii publice, aceste unităţi de învăţământ. Acolo unde nu avem apă potabilă vreau să ştiu, pe lângă situaţia pe care-am cerut-o cu toaletele, îmi trimiteţi situaţia cu fiecare unitate de învăţământ care nu are apă potabilă în momentul de faţă şi, totodată, până miercuri, un plan de măsuri, să vedem cum putem să asigurăm apa potabilă pentru unităţile de învăţământ. Vreau, pe fiecare unitate care nu are aviz ISU, să ştim care sunt motivele pentru care nu are acest aviz şi care sunt măsurile care s-au întreprins pentru avizare.
Realizator: Ministrul interimar al educaţiei, Daniel Breaz, spune că autorităţile îşi doresc ca acest an şcolar să înceapă în cele mai bune condiţii, şcolile să fie pregătite şi să fie garantată siguranţa elevilor./aburtoi/ilapadat

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (19 august)