Premierul Viorica Dăncilă a anunţat că îi va trimite, astăzi sau mâine, preşedintelui Klaus Iohannis, propunerile pentru funcţia de vicepremier pentru probleme economice şi pentru portofoliile de la educaţie şi de la interne. Conducerile acestor două ministere sunt asigurate interimar de către ministrul culturii, Daniel Breaz, şi de către vicepremierul Mihai Fifor. Are detalii redactorul RRA, Andrei Şerban:
Reporter: Mandatul de interimar al ministrului de finanţe, Eugen Teodorovici, în funcţia de vicepremier pentru probleme economice a expirat pe 15 august, dar termenul se mai poate prelungi cu încă 15 zile. Cu toate acestea, premierul Viorica Dăncilă a declarat că va trimite, astăzi sau mâine, preşedintelui Klaus Iohannis, nominalizările pentru funcţiile de vicepremier pentru probleme economice şi pentru portofoliile de la educaţie şi de la interne. Ultimele două sunt asigurate interimar de ministrul culturii, Daniel Breaz, şi de vicepremierul pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României, Mihai Fifor. Propunerile se fac cu consultarea Comitetului Executiv Naţional al PSD. Tot în zilele următoare, premierul Viorica Dăncilă trebuie să evalueze activitatea miniştrilor săi, în vederea unei remanieri guvernamentale. Premierul a precizat că a discutat acest subiect cu preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, partenerul de la guvernare, şi a mai spus că nu doreşte restructurarea Guvernului şi nici cooptarea la guvernare a partidului lui Victor Ponta, PRO România.
Viorica Dăncilă: Am discutat cu domnul preşedinte Tăriceanu despre programul de guvernare. Nu avem în vedere o restructurare în viitorul apropiat, dar ne gândim la o remaniere a miniştrilor care nu au performat şi la ajustarea programului de guvernare, astfel încât să corespundă cerinţelor populaţiei.
Reporter: Despre viitorul ministru al educaţiei, Viorica Dăncilă spunea că va face Comitetului Executiv al PSD mai multe propuneri, iar cel care va fi numit trebuie să cunoască problemele, mai ales din învăţământul preuniversitar, unde au fost observate mai multe nereguli. Premierul doreşte ca viitorul ministru al educaţiei să acţioneze foarte repede, pentru că pe 9 septembrie începe anul şcolar./aburtoi/ilapadat

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (19 august)