Cerbul de Aur 2019: ordinea în care concurenţii vor interpreta melodia românească

Luni, 19 august, la Centrul Cultural Reduta din Brașov, a avut loc tragerea la sorți pentru stabilirea zilei în care concurenții vor cânta melodia românească. Joi, 22 august, prima seară de concurs, şase artişti vor interpreta melodia în limba română, iar şase o piesă din repertoriul propriu, urmând ca vineri, în cea de-a doua seară a concursului, după acelaşi algoritm, ceilalţi şase finalişti să interpreteze melodia în limba română, respectiv pe cea din repertoriul propriu. În cadrul evenimentului, care a avut loc în prezenţa concurenţilor, fiecare finalist a extras câte un bilet pentru a afla ziua în care va interpreta melodia românească.
Tragerea la sorţi s-a făcut în ordinea alfabetică a ţărilor din care provin concurenţii. Doi dintre aceştia nu au ajuns încă la Braşov, dar au împuternicit, în scris, organizatorii, să-i reprezinte.
Conform tragerii la sorţi, în prima seară, vor interpreta melodia românească următorii concurenţi:
Syuzanna Melqonyan – Armenia (cu piesa „Pe aripi de vânt” – Delia)
Sara De Blue – Austria (cu piesa „Ce are ea” – Delia)
Tamara – Georgia (cu piesa „De la capăt” – Voltaj)
Monika Marija – Lituania (cu piesa „Mă ucide ea” – Mihail)
Anna Odobescu – Moldova (cu piesa „Un actor grăbit” – Laura Stoica)
Florin Răduță – România (cu piesa „Dragostea rămâne” – Andra)
Ȋn cea de-a doua seară, melodia ȋn limba română va fi interpretată de:
Alfie Arcuri – Australia (cu piesa „Acasă” – Smiley)
Cynthia Verazie – Cipru (cu piesa „Cât de frumoasă ești” – Mihai)
Veronica Liberati – Italia (cu piesa „Bună seara, iubite” – Loredana)
Eliza G – Italia (cu piesa „Creioane colorate” – Feli)
Ralfs Eilands – Letonia (cu piesa „Apa” – Loredana)
Renate – România (cu piesa „Ploaia și noi” – Doina Badea)
Festivalul Cerbul de Aur 2019 va fi o ediţie completă, pentru toate gusturile, cu ritm, dar şi romantică. Pe scena din Piaţa Sfatului vor urca Ronan Keating, Emeli Sandé, Ştefan Bănică, Irina Rimes, Corina Chiriac. Pentru concurenţii din acest an, echipa TVR a pregătit un format cu două zile de concurs, o Gală de premiere şi evenimente adiacente. Cei 12 artişti din concurs vor performa în prima şi a doua zi a Festivalului, joi şi vineri, 22 şi 23 august, pentru ca sâmbătă să aflăm câştigătorii premiilor în valoare totală de 55 de mii de euro. Festivalul se va încheia cu un spectacol folcloric care va reuni muzica populară tradiţională românească şi prelucrări de actualitate ale acestui gen muzical. Festivalul Cerbul de Aur va fi transmis în direct şi în exclusivitate, în perioada 22-25 august, pe TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional, TVR Moldova şi platforma TVR+, de la ora 21:00./oavram/ddaniela

(RADIO BUCUREȘTI FM – 19 august)