Premierul Viorica Dăncilă a reiterat, la Bruxelles, că România merită un post important de comisar european

Premierul Viorica Dăncilă i-a spus viitoarei preşedinte a Comisiei Europene că România merită un post important de comisar european. Şefa guvernului de la Bucureşti a argumentat că ţara noastră a gestionat până acum două domenii importante. Ursula von der Leyen a dat asigurări că România va primi unul din portofoliile pe care le doreşte, spune Viorica Dăncilă, într-o declaraţie pentru trimisului Radio România Actualităţi la Bruxelles:
Viorica Dăncilă: Am reiterat faptul că ne dorim transporturi, energie și mediu, trei portofolii foarte importante, dar m-am gândit că aceste portofolii sunt de interes pentru România. Am solicitat aceste portofolii având în vedere și solicitările din partea cetățenilor români și ce se pliază pe specificul țării noastre. Doamna președintă mi-a spus că unul din aceste portofolii va fi al României.
Realizator: Viorica Dăncilă a precizat că încă nu s-a discutat despre persoana care va fi comisar european din partea ţării noastre, a mai precizat trimisul Radio România Actualităţi, Andrei Şerban./ilixandru/ilapadat

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (20 august)