Actorul Mircea Diaconu şi-a anunţat intenţia de candida la preşedinţia României

Actorul Mircea Diaconu, fost europarlamentar şi fost senator liberal, şi-a anunţat, astăzi, intenţia de candida independent la preşedinţia României. Anunţul a fost făcut pe treptele din faţa Ateneului Român, unde le-a explicat jurnaliştilor că în acest demers are nevoie de susţinere, întrucât este foarte greu să strângi, ca independent, cele 200 de mii de semnături necesare pentru a intra în cursa prezidenţială.

Mircea Diaconu: Azi doar spun că aş încerca, pentru că sunt suficient de enervat, de nemulţumit, de nefericit şi simt că e nevoie de asta. Dar faptul că vreau sau că mă manifest ca atare nu înseamnă că şi pot. Trebuie strânse 200 de mii de semnături, aproape imposibil pentru un singur om fără un sprijin şi ăsta este rostul acestei ieşiri de astăzi, un sprijin din partea oricui: cetăţeni, asociaţii. Nu negociez. Deci dacă eu cer sprijin n-am ce negocia. Deci dacă eu cer un sprijin pentru un vis unde e negocierea? Mă ajuţi sau nu mă ajuţi. Eşti lângă mine sau nu eşti.
Realizator: Mircea Diaconu a fost director al Teatrului „Nottara” din Bucureşti până în 2011, când a demisionat, în urma unei acţiuni penale a Agenţiei Naţionale de Integritate, fiind declarat în conflict de interese, deoarece cumula doua funcţii plătite din bani publici, pe cea de director şi pe cea de parlamentar./ilapadat

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (25 august)